Tite pred veliki okršaj: Mesi je nezaustavljiv

tite-brasil
picture source: finance.yahoo.com

Selektor reprezentacije Brazil Tite smatra kako je najbolji fudbaler Argentine Leo Mesi prosto nezaustavljiv.

Podsjetimo, ove dvije reprezentacije će se susresti u polufinalu Kopa Amerika u noći sa utorka na srijedu, a glavno pitanje za Titea pred ovaj duel je kako zaustaviti Mesija?

On smatra da je zvijezda Barselone nezaustavljiva, ali da se može ‘usporiti’.

Ne trebamo pričati o Argentincima samo kao o pojedincima. Oni su izrasli i u timsku ekipu. Kolektiv poboljšava individualce. Mesija ne možete zaustaviti, možete ga usporiti, ali ne možete neutralizirati njegove akcije“, kaže selektor Tite i dodaje:

tite-copa america

Također, ni Kutinjo, ni Firmino, ni David Neres se ne neutraliziraju. Oni će, u nekom trenutku, biti opasni“.

Podsjetimo, pobjednik ovog meča u finalu Kopa Amerike će igrati protiv boljeg iz meča Peru – Čile.

I, dok Tite smatra da je nezaustavljiv, Mesi kaže kako igra ispod svakog nivoa.

 Lionel-Messi-copa-america

Istina je da ovo nije moja najbolja Kopa Amerika, nije sve onako kako sam očekivao. Postoje mečevi koji idu ovim pravcem. Ne možeš da igraš mnogo i komplikovano je za nas koji hoćemo da uradimo nešto drugačije kako bismo izbjegli rivale. Najvažnije je da smo dobili i da nastavljamo dalje“, poručio je Mesi.

Igrač Barselone je na udaru javnosti u Argentini zbog partija koje mu ne priliče, a u dosadašnjem dijelu turnira pogodio je samo jednom i to sa bijele tačke u remiju sa Paragvajem u grupnoj fazi.

Sasvim sigurno da bi eliminacijom Brazila i kasnijim osvajanjem Kopa Amerike sve ono loše palo u vodu i Mesija za noć promovisalo u heroja nacije.