Zvezda hvata zalet u revanšu prvog kola LŠ

suduva-zvezda-3
picture source: www.maxbetsport.rs

Lepa sjećanje bude se kod Zvezdinog navijača pred večerašnji revanš prvog kola kvalifikacija sa Suduvom na “Marakani”. Prošle godine, otprilike u ovo vrijeme, srpski šampion je u snažnom zaletu preskočio litvanskog (3:0, 2:0) i kasnije ga niko nije zaustavio do Lige šampiona. Ista prepreka se našla i sada, ali da nije više naivna, vidjelo se u Marijampolju kada je bilo mršavih 0:0. Zato trener crveno-belih Vladan Milojević traži budnost i oprez, nikome ne bi prijalo da Suduva nešto zakuva.

Veoma dobro se poznajemo, neće biti velikih iznenađenja. Imamo ozbiljnog protivnika koga poštujemo, kao što smo i prošle godine. Čeka nas revanš protiv nezgodne ekipe, pokazalo se to i u duelu u Litvaniji. Rival je organizovan tim koji zna šta hoće, dominantni su u svojoj državi, a kvalitet potvrđuje činjenica da je većina igrača veoma dugo u klubu. Prvi meč je Zvezda odigrala na zadovoljavajućem nivou, imali smo dosta šansi, ali je izostala realizacija – istakao je Milojević.

milojevic-1

Lošija efikasnost na pripremama, kao i na premijeri, nisu razlog za neku veću zabrinutost.

Nikad nisam zadovoljan jer smatram da imamo velike mogućnosti i da možemo bolje. Očekujem da uskoro budemo oni pravi, kakvi bi trebalo da budemo. Znamo svi da je veoma bitno kada u takmičarskim utakmicama pravite šanse i dajete golove. Ipak, igrači polako treba da uđu u takmičarski ritam. Vjerujem da ćemo poboljšati realizaciju. Pozvao bih navijače da nam pomognu na novom početku.-

Vezano za temu efikasnosti, Milojević očekuje da će se Ričmond Boaći vratiti u staru formu.

richmond-boakye

Boaći je imao veoma dobru sezonu prije odlaska u Kinu. Vjerujem, jer nemam drugog izbora osim da vjerujem, da je dobro radio na pripremama i to je za svaku pohvalu. Nedostajao nam je u završnici prošle sezone jer je vukao povredu mjesec dana. Očekujemo da se veoma brzo vrati na stare partije koje je pružao.-

Novajlije u timu, Kanjas, Tomane i Žander su još u fazi prilagođavanja.

Oni nisu prošli pripremni period i teško im pada ovaj rad. Sve u svemu, zadovoljan sam jer pokazuju veliku energiju da bi se integrisali u sistem. Biće im potrebno vrijeme, ali nadam se da će nam vrlo brzo pomoći. Svi koji su došli imaju zavidan kvalitet – istakao je Milojević i dodao da ekipa nema zdravstvenih problema.