Perišić stigao u Minhen

ivan perišić
picture source: https://www.abendzeitung-muenchen.de

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, prema izvorima njemačkih novinara, mogao bi zaigrati za Bajern već u petak kada u prvom kolu Bundeslige momčad Nike Kovača kod kuće igra protiv Hert.

Posudba Ivana Perišića iz italijanskog Intera u Bajern je već gotova stvar uz dodatak kako je u ugovor stavljena opcija o otkupa ugovora za 20 mliona eura na kraju sezone, u ljeto 2020. Bajern će jednu sezonu posudbe platiti Interu 4,5 miliona eura.

Tako je bivši hrvatski selektor Niko Kovač dobio krilnog napadača koji će sjajno nadoknaditi odlaske iz kluba legendarnih Robena i Riberija.

Kako navodi njemački list Kiker očekuje se kako Perišić, koji je u ponedjeljak stigao u Minhen kako bi odradio ljekarski pregled, već u srijedu odraditi prvi trening. Ali, isto tako treba reći kako se Bajern uključio u dovođenje Perišića istog dana kada je zbog povrede otpala opcija s igračem Mančester Sitija Lerojem Saneom.

perišić-bajern

Upravo sam obavio ljekarski pregled. Dat ću uvijek sve najbolje od sebe“, kratko je kazao Perišić izlazeći iz minhenške klinike.

Tako da je za očekivati kako će ga Kovač koristiti već u prvom kolu Bundeslige protiv Herte jer ga jako dobro poznaje i zna kako ga može maksimalno iskoristiti. I takav profil igrača mu je jako, jako potreban.

Dodajmo tome kako Perišiću nije potrebna prilagodba na njemački fudbal jer je od 2011. do 2013. igrao za Borusiju Dortmund te od 2013. do 2015. za VfL Volfsburg.

Uostalom, nedavno je legendarni Ivica Olić u razgovoru za Bild rekao što misli i Perišiću i kakve ima igračke valitete:

Perišić je zanimljiv čovjek i top pojačanje. Poznajem ga kao saigrača te naravno i iz hrvatske reprezentacije gdje trenutno radim kao pomoćnik selektora. Perišić je pravi profesionalac koji uvijek ide do krajnjih granica‘, između ostalog je rekao Olić.