Englezi za pehar Superkup-a

Liverpool-v-Chelsea-European-Super-Cup
picture source: https://talksport.com

Liverpul i Čelzi se u Istanbulu, na “Bešiktaš parku”, bore za trofej Superkupa Evrope, ali prema svim prognozama, a i kladionicama, osvajač Lige šampiona je veliki favorit da protiv najboljeg u Ligi Evrope podigne prvi pehar u sezoni.

Sam start Premijer lige dao je jasan odgovor zašto je manja kvota na Liverpul u odnosu na Čelzi, jer mašina Jirgena Klopa i novu sezonu počela je u prošlosezonskom ritmu kad je u foto-finišu priznala Sitiju da je bolji na Ostrvu, ali je satisfakciju našao u Evropi.

Povreda golmana Alisona, koji će pauzirati nekoliko nedelja zbog povrede lista, ne bi trebalo mnogo da utiče, jer je Španac Adrian iskusan i dobar čuvar mreže.

klopp-super cup

Hoću kod igrača da vidim glad za uspjehom, želju da se pobjedi u svakom meču, da se osvoji svaki pehar. Ne sumnjam da moji momci to ne znaju, ali treba ih stalno opominjati da su sposobni za velike stvari ali da se do svega stiže samo velikim radom i odricanjem – rekao je Klop.

Frenk Lampard startovao je na klupi Čelzija rezultatskim debaklom na “Old Trafordu”, ali je njegov tim bio možda i bolji u polju, imao je i više prilika. Naivno je izgubio čak 4:0

lampard-super cup

Važan je ovo trofej za klub, ja sam igrao u posljednja dva Superkupa za Čelzi i oba smo izgubili. Zabranjeno je ove sezone pominjati bilo kakva opravdanja, tražiti alibije, moramo da budemo na nivou tradicije kluba. Liverpul je zasluženo osvojio Ligu šampiona, to je uigran tim i sigurno je u prednosti. Imaju naše poštovanje, ali mi ćemo igrati da osvojimo trofej – istakao je mladi stručnjak “plavaca”.

UEFA očekuje i da ženska sudijska postava na čelu sa Francuskinjom Stefani Frapar koja ispisuje novu stranicu istorije ove igre bude na nivou dva engleska kluba. Liverpul i Čelzi su i prvi engleski klubovi koji će između sebe odlučiti o osvajaču trofeja.