X-Time Out: Ves Morgan

wes morgan

Rođen je u jednoj, a igra za drugu državu dok je u svom drugom klubu stigao do kapitenske trake što ga svrstava među najpouzdanije igrače svoje ekipe.

Vestli Nejtan Morgan rođen je 21. janaura 1984. godine u Notingemu dok porijeklo vodi sa Jamajke čije boje brani na reprezentativnom nivou. Fudbal je počeo da trenira  u Notingem Forestu koji u njemu nije vidio dovoljno dobrog igrača pa je otišao u obližnji Nots Kaunti kada je imao 15 godina, igrao je poluprofesionalno. U Notsu je bio sve do 1999. kada je prešao u Dankerk koji se takođe nalazi u okolini Notingema i tu proveo sezonu, a onda ga je u svoje redove vratio Forest da bi on dvije godine takođe bio poluprefesionalac jer je pohađao školu u tom periodu, a zanimljivo je da je Notingem dao dvije garniture dresova za njegov dolazak.

Nottingham-Forest-Wes-Morgan

Februara 2003. trener Pol Hart uvrstio ga je u prvi tim nakon dobrih partija, a kratko je boravio na pozajmici u Kiderminster Herijersima u trećoj diviziji. Profesionalni debi imao je 1. marta odigravši svih 90 minuta protiv Skantorpa. Trener Hart tražio je od njega da smrša prije nego se pridruži prvom timu da bi debi za Forest imao 12. avgusta 2003. protiv Port Vejla u Liga kupu, a protiv Ridinga upisao je prvi ligaški susret.

Wes-Morgan-kidderminster

Deset godina je nastupao je za Notingem i zabiljžio 352 nastupa i 12 golova da bi 30. januara 2012. postao član Lestera, a transfer je iznosio oko milion funti. Vrlo brzo je stigao do kapitenske trake i sa “lisicama” je postao prvak Čempionšipa 2014. godine da bi dvije godine kasnije slavio u Premijer ligi.

wes - jamajka

Prvi poziv u reprezentaciju Jamajke dobio je 1. septembra 2013. i debi imao sedam dana kasnije protiv Paname da bi prvi put kao kapiten poveo ekipu na meču sa Kanadom 9. septembra 2014. godine. Do sada je odigrao 30 mečeva, ali nije dao gola što i nije toliko čudno obzirom da igra štopera.