Abidal na novom sastanku sa PSŽ-om

abidal-velverde
picture source: https://www.sport-english.com

Saga oko brazilskog fudbalera Nejmara će sigurno završiti u narednih nekoliko dana i bit će poznato da li će ostati u PSŽ-u ili ne.

Nejmar se već neko vrijeme povezuje s povratkom u Barselonu, a čak postoje priče da bi karijeru mogao nastaviti u Real Madridu. Ali, jedino je jasno da Brazilac nije sretan u PSŽ-u i da se kaje što je prije dvije godine napustio Barsu.

Katalonski klub već je slao nekoliko ponuda Parižanima za Nejmara, ali je PSŽ sve to odbio. Oni traže ogroman novac za igrača kojeg su prije svega dvije godine platili rekordnih 222 miliona eura.

neymar-psg-training

Međutim, u Barseloni ne odustaju i imaju još samo nekoliko dana roka da pokušaju dovesti Nejmara jer ljetni prelazni rok završava 2. septembra. Novinar Žerard Romero objavio je jutros da su Barsini predstavnici krenuli u zadnji pokušaj da dovedu Nejmara.

On je na svom Twitter profilu objavio da su Erik Abidal, Oskar Grau, Havier Bordas i Andre Kuri u 7:30 jutros otputovali za Pariz privatnim letom, a u 12 sati bi trebali imati sastanak s čelnicima PSŽ-a.

Nakon ovog sastanka konačno bi trebalo biti poznato da li će se Nejmar vratiti u Barselonu ili će ostati u PSŽ-u.