Ronaldo: Nadam se da ovaj put neće biti provokacije

ronaldo-uefa award
picture source: https://sportbild.bild.de

Jučer je održan žrijeb grupa Lige šampiona, a Juventus se našao u grupi D sa Atletiko Madridom, Bajer Leverkuzenom i moskovskim Lokomotivom.

Na ceremoniji je bio prisutan i Kristijano Ronaldo, najveća zvijezda Juventusa. Portugalac je bio u konkurenciji za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni, ali pomenutu nagradu nije dobio jer je ona  otišla u ruke Virdžila van Dajka.

Ipak, novinari su iskoristili priliku pa su sa Kristijanom Ronaldom otvorili nekoliko tema, a on je prokomentarisao i sam žrijeb.

mesi-ronaldo-dajk

Posebno se osvrnuo na povratak u Madrid i duel sa Atletikom, kojeg je sa svojim Juventusom prošle sezone izbacio u osmini finala Lige šampiona.

Nadam se da me navijači neće opet provocirati, prozivajući me i govoreći mi stvari koje nemaju veze sa sportom. Osim toga, nadam se pravoj borbi na terenu“, istakao je Ronaldo, pa nastavio: “To je samo još jedna utakmice, Atletiko je sjajan tim kao što svi i znamo. Bio sam u Realu dugo vremena tako da ih dobro poznajem“.

Cilj Juventusa je da konačno stigne do trofeja Lige šampiona, ali je Ronaldo svjestan da će biti teško.

Koji tim se nije pojačao ove godine? Svi su se pojačali da bi pobijedili… Nadam se da će trofej osvojiti Juventus i da će se to desiti ove godine, ali ovo je takmičenje u kojem je najteže pobijediti… Ne pobjeđuju uvijek favoriti, a mi se nadamo da je ovo naša godina“, izjavio je Portugalac.