Nadal stigao do polufinala US Opena

rafael-nadal-
picture source: https://www.tennisworldusa.org

Poslije nekoliko iznenađujućih eliminacija na ovogodišnjem US Openu, španski teniser Rafael Nadal opravdao je ulogu favorita i plasirao se u polufinale pobJedom nad Dijegom Švarcmanom sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:2).

Velika neizvjesnost viđena je u prva dva seta, Španac je došao do brejka već u drugom gemu prvog seta, da bi poveo i sa 4:0, ali je Švarcman uspio da se vrati u igru. Oduzeo je dva servisa svom protivniku i stigao do izjednačenja 4:4, ali u nastavku je pojačao ritam Nadal i sa 6:4 stigao do prvog seta.

Drugi dio meča bio je još neizvjesniji. Počeo je na isti način, ponovo je Nadal stigao do dva brejka i ponovo se Argentinac vratio u igru na 5:5. Nešto lakše stigao je španski teniser do 6:5, a onda i do 7:5 poslije treće servis lopte.

Treći set donio je pad u igri Švarcmana, što je Nadal uspio da iskoristi i sa nova dva brejka stigne do velike prednosti, a potom i seta sa 6:2.

U borbi za veliko finale Otvorenog prvenstva SAD, Nadal će se sastati sa Italijanom Mateom Beretinijem, koji je nakon velike borbe eliminisao Francuza Gaela Monfisa.