X-Time Out: Visente Ibora

iborra vicente

Ove godine skrasio se u nekada malom klubu nakon što je prošao dosta toga u karijeri, ali još ima mnogo toga da ponudi u veznom redu.

Visente Ibora rođen je 16. januara 1988. godine u Monkadi koja se nalazi blizu Valensije i trenutno brani boje Viljareala. Proizvod je omladinske škole Levantea u čijem dresu je imao debi u seniorskoj konkurenciji tokom sezone 2007-08 nakon što su klub napustili pojedini igrači zbog loše finansijske situacije. Prvo je igrao u Kupu kralja 9. januara 2008. da bi četiri dana kasnije zaigrao u Primeri protiv Real Madrida.

iborra levantePrvi gol za Levante postigao je 30. marta protiv Almerije. Tokom sezone 2009-10 bio je jedan od igrača koji su odigrali najviše minuta, a samo jednom se upisao među strijelce. Pet sezona igrao je za Levante i skupio 165 mečeva na kojima je dao osam golova da bi 16. avgusta 2013. postao član Sevilje sa kojom je dogovorio petogodišnju saradnju. U debitantskoj sezoni odigrao je 41 utakmicu da bi kod trenera Unaija Emerija dobio ofanzivniju ulogu u timu što je rezultovalo sa devet golova.

iborra sevilla

Bio je na korak do prelaska u Sanderlend koji je za njega izdvojio sedam miliona funti, ali transfer nije bio realizovan do kraja prelaznog roka 30. avgusta 2016. pa je ostao u klubu. Kod novog trenera Horhea Sampaolija bio je rezerva da bi zaigrao tek 11. decembra i nakon što se povrijedio Nikolas Pareha na meču protiv Selte. Za četiri sezone u Sevilji odigrao je 113 utakmica i dao 24 gola da bi član Lestera postao 6. jula 2017. za 15 miliona funti.

Vicente-Iborra

Zbog povrede u predsezoni debitovao je tek 19. septembra protiv Liverpula u Liga kupu da bi prvi nastup u Premijeršipu imao 11 dana kasnije. Ipak, nije uspio da se nametne u engleskom klubu za kojeg je odigrao samo 27 utakmica i dao tri gola da bi potom 7. januara ove godine stigao u Viljareal koji ga je platio devet miliona funti, a ugovor važi četiri i po sezone. Jedan od razloga što je otišao iz Engleske je nemogućnost da mu se porodica privikne na stil života na Ostrvu.