Katalonci se uzdaju u tradiciju, na Enfildu se sprema spektakl

barsa-inter
picture source: https://bleacherreport.com

Bez pobjede i postignutog gola u novom ciklusu, u večerašnje utakmice drugog kola Lige šampiona ulaze dva evropska giganta, Barselona i Liverpul. Katalonci sa oporavljenim Lionelom Mesijem u derbiju dočekuju Inter u Grupi F, dok će “redsi”, branioci trofeja, ugostiti Salcburg, najprijatnije iznenađenje na premijeri u Grupi E.

Za trenera Ernesta Valverdea najznačajnija je činjenica da je Mesijeva povreda prošlost, i ostaje samo pitanje da li će Argentinac od početka napadati Milaneze ili će ući sa klupe. Kako god, Barsa je poslije 0:0 u Dortmundu željna trijumfa, a hrabri je podatak da je u sva četiri meča na domaćem terenu pobjeđivala Inter, uz gol-razliku 8:0. Takođe, prvak Španije se diči i serijom od 32 utakmice bez poraza na domaćem terenu u LŠ (29 3 0), koja traje još od septembra 2013.

Inter je odlično počeo italijansko prvenstvo i ovo će biti težak test za nas – istakao je Klemen Lengle, štoper Barselone. – Međutim, susret je od izuzetnog značaja za nas, razmišljamo samo o osvajanju tri boda .-

klemen-lengle

I Inter je motivisan, jer je neplanirano kod kuće na otvaranju remizirao sa praškom Slavijom (1:1), koja dočekuje Borusiju Dortmund.

I na “Enfildu” se sprema spektakl, budući da šampion Evrope želi da se iskupi za poraz u Napulju (0:2). Fantastični triling Sadio Mane – Mohamed Salah – Roberto Firmino je spremio municiju, ali i Salcburg, koji je pregazio Genk (6:2) prije dvije nedelje, ima snažnog golgeterskog aduta. To je 19-godišnji Norvežanin Erling Haland, trostruki strijelac protiv Belgijanaca, iza koga je već nestvarnih 17 pogodaka u 2019/2020. (čak tri het-trika).

georginio-wijnaldum-liverpool

I dalje su nam divna sjećanja kada pomislimo na prošlu sezonu – kaže Đorđino Vajnaldum, vezista Liverpula. – Međutim, ovo je sad druga priča, tako da moramo da se pokrenemo već protiv Salcburga, kako bismo odbranili pehar. –

U Grupi G je na programu srpski okršaj. Zenit, iskusnog defanzivca Branislava Ivanovića, poslije 1:1 u Lionu, ugostiće Benfiku Ljubomira Fejse i Andrije Živkovića, koja je startovala porazom u Lisabonu od Lajpciga (1:2). U drugom susretu bundesligaš čeka Olimpik, koji četiri puta zaredom nije slavio na tlu Njemačke.

Ajaks, predvođen srpskim maestrom Dušanom Tadićem, ide na vruću “Mestalju”. Valensija je pet puta u istoriji bila domaćin holandskim klubovima i ima skoro maksimalan učinak – 4 1 0. Lil nakon debakla u Amsterdamu (0:3) dočekuje Čelzi, kome su Španci odnijeli sva tri boda sa “Stamforda” (0:1).