Zvezda u Londonu bez Boaćija

fk crvena zvezda
picture source: http://www.mojacrvenazvezda.net

Proljeće Crvene Zvezde u Evropi umnogome će zavisiti od dvomeča sa Totenhemom. Svjesni su toga i na “Marakani”, pogotovo što prošlosezonski finalista Lige šampiona preživljava krizu kakvu nije imao u posljednjih pet godina.

Međutim, i ekipa iz Londona vrlo dobro zna da poslije osvojenog boda u Atini i katastrofe kod kuće od Bajerna (2:7) jedini uslov da ostane u trci za drugo mjesto su pobjede u vezanom dvomeču sa srpskim šampionom. Zato će sutrašnji duel na velelepnom novom stadionu u Londonu (21.00, RTS 1, Arena 1) imati veliku specifičnu težinu za obje ekipe.

Trener crveno-belih Vladan Milojević ne može da računa na Ričmonda Boaćija, jer se nije oporavio od povrede, i zato ima dilemu manje oko sastava tima, jer će Milan Pavkov napasti “pevce”. Slabu formu posljednje linije (Alderveireld – Sančez – Vertongen) mogao bi Pavkov da kazni, ali samo ako bude imao jaku podršku Marka Marina iz centrale, i dobre lopte sa bokova. Krilni napadači su trenutno problem za Milojevića, jer Mateo Garsija prolazi kroz krizu, dok Van la Para nikako da pokaže kvalitet zbog kojeg je doveden. S obzirom na to da je Holanđanin došao iz engleskog Hadersfilda možda će dobiti šansu i u Londonu, ali ne treba se iznenaditi ako uz Garsiju na krilnoj poziciji zaigra Aleksa Vukanović.

zvezda-beograd-london

Idemo u London sa željom da se još jednom što bolje pokažemo u Ligi šampiona. Niko od nas igrača ne očekuje lak posao. Mnogo se priča o krizi Totenhema, ali poslije serije loših rezultata sigurno će i oni pristupiti ovom meču maksimalno ozbiljno. Zvezda je u prošle dvije sezone odmjeravala snage sa engleskim ekipama Arsenalom i Liverpulom, i siguran sam da će to pomoći stručnom štabu u pripremi ove utakmice. Mi ćemo izaći na teren potpuno spemni i željni pobjede, daćemo sve od sebe da na terenu uradimo što šef traži od nas i da obradujemo zvezdaše – optimista je štoper Miloš Degenek.

Odbrana crveno-belih je kompletna i od njene stabilnosti umnogome će zavisiti ishod. Ukoliko uz pomoć ostatka ekipe budu spriječili sva dodavanja između “dvije linije” i iza leđa štoperima, a koji su prepoznatljiv stil igre “pevaca”, može da se očekuje i senzacija. Da bi ostali neporaženi moraće nivo grešaka da svedu na minimum, a da rizik u igri, u prostoru gdje je to dozvoljeno, bude 100 odsto.

miloš-degenek

Sjajan je do sada razvoj događaja za nas. Ušli smo u ovogodišnju Ligu šampiona sa željom da nadmašimo prošlogodišnji rezultat i već nakon dva kola smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Znamo koliko su naši rivali kvalitetni, ali mi sigurnim korakom vraćamo Crvenu Zvezdu tamo gdje i pripada, među evropsku elitu. Sigurno ni našim rivalima nije lako pred susret sa nama. Bio bih najsrećniji da ne mijenjamo mjesto u grupi sve do kraja – nada se australijski reprezentativac.

Milojević često umije da iznenadi sastavom, jer je on uvijek formiran na osnovu rivala, zahtjeva meča, ali Totenhemu bi trebalo da se suprotstave: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Kanjas, Jovančić – Garsija, Marin, Vukanović – Pavkov. Ipak, treba biti realan – od Totenhema zavisi ishod.

Talijanski sudija Marko Guida dijeliće pravdu na meču Totenhem – Crvene Zvezde u trećem kolu Lige šampiona. Njegovi pomoćnici u Londonu biće Filipo Meli i Ćiro Karbone, četvrti sudija će biti Mauricio Marijani, dok će u VAR sobi biti Đanluka Roki. Guida je sudio meč prvog kola Lige Evrope između fudbalera Partizana i AZ Alkmara.