Posebni moguća zamjena za Zidana

rcd-mallorca-madrid-real
picture source: https://flipboard.com

Svi španski mediji bave se danas sudbinom Zinedina Zidana, koji navodno nije imao šta da kaže igračima Reala poslije Majorke.

Prema tvrdnjama on je šutio nakon meča, a ni sutradan na treningu nije razgovarao sa igračima o onome šta se desilo na Balearima.

Svi se pitaju šta se dešava, a neki igrači vjeruju da se predao, da čeka da ga otpuste, ovoga puta neće oprostiti novac Realu, kaže novinar Edu Agire.

Dva puta se odrekao novca, kao igrač kada je završio karijeru godinu dana prije isteka ugovora, drugi put kada je napustio kormilo poslije osvajanja Lige šampiona. Ali, sada, ako ga Real otpusti, morat će mu platiti 28 miliona eura.

mourinho-perez-zidane

Jasno, odmah se traži nasljednik i ponovo je aktuelizovan povratak Žozea Murinja, za koga su navijači i predsjednik Florentino Perez, a protiv dio uprave i svlačionica predvođena Serhijom Ramosom.

Navodno je Murinjo obećao da će se promijeniti, da neće biti tako polemičan sa medijima, da će izgladiti odnose sa Ramosom… Njemu je veoma stalo da se vrati na klupu Reala na kojoj je prethodno boravio tri godine.

Sve bi moglo biti poznato već u Turskoj. Prema tvrdnji “Sporta”, ako Real izgubi od Galatasaraja, što nije nemoguće, Zidanu će biti uručen otkaz.

Jer, Real nema pobjedu u Ligi šampiona, porazom bi došao u gotovo nemoguću situaciju da u tri kola juri prednost Turaka od četiri boda. To nije nemoguće stići, ali bi Murinjo dobio zadatak da kako zna i umije odvede ekipu u evropsko proljeće.