Riberi u centru skandala

franck-ribery-
picture source: https://www.goal.com

Mnogo bure desilo se u posljednjem meču 9. kola Serije A. Fiorentina je ugostila Lacio, a utakmica je, uz mnogo tenzija, pripala gostujućem timu rezultatom 2:1 golom Ćira Imobilea u 89. minutu.

Poraz je najteže pao francuskom veteranu Franku Riberiju, koji je bio nezadovoljan tokom cijelog meča, a sve je kulminiralo kada je sudija Marko Guida svirao kraj.

riberi-sudija

Prvi put bivši igrač Bajerna se naljutio u 75. minutu, kada ga je zamijenio Vićenco Montela. Nezadovoljno je mahao glavom, potom nije želio ni da se pozdravi sa trenerom, da bi kada je sjeo na klupu za rezerve napao Monteline pomoćnike tražeći objašnjenje zbog čega je zamjenjen.

A sve je eskaliralo na kraju meča. Riberi se sa klupe pridružio saigračima koji su prigovarali arbitrima, hodao uz jednog od Guidinih pomoćnika i udario ga rukom po grudima.

Na snimku koji se pojavio vidi se kako Riberi nasrće i žustro odguruje sudiju, a to je dvaput uradio, ali ono što se ne vidi je i sudijin odgovor, odnosno crveni karton Francuzu u tunelu poslije meča.