Ronaldo naljutio Italijane

cristiano ronaldo - ballon
picture source: https://www.barcablaugranes.com

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo nije nastupio proteklog vikenda u meču 9. kola italijanske Serije A između Lećea i Juventusa.

Juventus je na gostovanju protiv Lećea osvojio samo bod odigravši 1:1, a Mauricio Sari je odlučio odmoriti Kristijana Ronalda za ovaj meč što je sigurno bio veliki udarac za Staru damu što se jasno vidjelo na terenu.

Sari je poručio da je Ronaldu potreban odmor jer on ima 34 godine, te želi biti spreman za neke velike utakmice. To nije naišlo baš na dobre komentare italijanske javnost, a ulje na vatru dolio je i sam Ronaldo izjavom za Frans Futbal.

ronaldo-conference

Ronaldo je izjavio da bi volio u nastavku karijere igrati samo važne utakmice, a to se odnosi na mečeve u reprezentaciji Portugala, te za Juventus u Ligi šampiona.

Da se ja pitam igrao bih samo važne utakmice. To su mečevi za nacionalni tim i u Ligi šampiona. To su mečevi gdje je ulog dosta veći, a i pritisak je ogroman na vama“, rekao je Ronaldo, te odlučio malo smiriti strasti s obzirom da u Seriji A žestoko kritikuju takvo mišljenje.

Morate biti profesionalac i svakog dana biti na nivou. Čast je igrati za ovaj klub koji vas na kraju krajeva plaća za to. Drugim stvarima ne treba dati značaj, a posebno nekim komentarima na moj račun“.