Beker: Imam sredstva za otplatu kredita

boris-beker
picture source:https://www.jabuka.tv

LONDON – Legendarni teniser Boris Beker iznenađen je i razočaran odlukom suda u Londonu koji je proglasio bankrot trostrukog šampiona Vimbldona.

Ova odluka se odnosi samo na jedan sporni kredit koji je trebalo da se otplati za mjesec. Moja zarada je dobro poznata i jasno je da imam sredstva za otplatu duga – poručio je Beker na svom Tviter profilu.

On je naglasio da je vrijednost njegove imovine daleko veća od duga prema banci. Advokati trostrukog Vimbldonskog šampiona su pokušali da se nagode sa Sudom za registar slučaja bankrota u Londonu, što je bila njihova posljednja šansa da “isplati” zaostali dug. Ipak, sudija Kristin Deret je saopštila da ne postoje kredibilni dokazi da će dug u skorije vrijeme biti vraćen, pa je odbila da prekine proces na 28 dana, koliko je traženo.

Stekla sam utisak da je Beker čovjek kome je glava u pijesku – rekla je sa žaljenjem sudija Deret, koja se prisjetila da je nekada gledala mečeve slavnog Nijemca.

beker-boris

Beker je bankrotirao zbog duga iz 2015. godine prema bankarskoj kompaniji “Arbuthnot Latham & Co” koja je i podnijela sudski zahtjev. Bekerovi advokati su pokušali da uvjere sud da će dug biti vraćen uskoro, a za te potrebe bi Nijemac pod hipoteku stavio i nekretninu na Majorci u vrijednosti od šest miliona evra. Refinansiranje je prema tvrdnji Bekerovih advokata bilo i u interesu povjerioca, kao i da bi cijeli aranžman bio potvrđen i od strane Španske banke u roku od mjesec.

Advokat Džon Brigs je izjavio da će ovakva odluka suda štetiti Bekerovom ugledu, ali sudija Deret je rekla da je o tome trebalo da misli ranije.

Ovaj dug je istorijski. Nije čest slučaj da profesionalno lice ima tako značajan dug od 2015. godine. On je o ovome trebalo da misli odavno – rekla je sudija Deret.

Beker je postao trener Novaka Đokovića u decembru 2013, a tri godine kasnije su okončali saradnju.

(sportklub.rs)