Zvezda i Partizan složni po pitanju VAR-a

var-superliga
picture source: https://www.telegraf.rs

Dva srpska najveća kluba, Crvena Zvezda i Partizan, imaju isti stav po pitanju VAR tehnologije i zalažu se da se ona što prije uvede u srpski fudbal. Crno-beli su bili inicijatori i predlagači, s vremenom su se usaglasile i prve komšije da je video-nadzor neophodan.

Iz Partizana su se ove sezone nekoliko puta žalili da su sudije svojim odlukama pogurale Zvezdu do ove prednosti od 11 bodova, dok su iz Ljutice Bogdana najviše bili kivni na arbitre što su im u posljednjem vječitom derbiju poništili gol kod rezultata 0:0.

Eventualne primjedbe o dodatnim troškovima uvođenja VAR tehnologije bi djelovale licemjerno u poređenju sa činjenicom da bismo dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistemski sude protiv manjih klubova, a u interesu dva najveća kluba. Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativom želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije – ističe se u Partizanovom saopštenju.

fss-var

Kada je u meču protiv Inđije dosuđen jedanaesetarac za Zvezdu, sportski direktor Mitar Mrkela je pošteno priznao.

Penal nije postojao, prekršaj je bio van šesnaesterca. Sudija je napravio previd, nije bio dobro postavljen, nadam se da se takve greške neće više dešavati. Zvezda se zalaže za hitno uvođenje VAR tehnologije u našoj ligi. Moram da pohvalim igru Inđije, a trener Blagojević je još jednom pokazao da je jedan od najtalentovanijih u Srbiji – rekao je Mrkela.