Ibra otvorio dušu

zlatan ibrahimovic-ac milan
picture source: https://www.24sata.hr

Zlatan Ibrahimović  je u Milano stigao kao najveći poklon za 2020. godinu, a danas je predstavljen pred kamerama i uz ovacije navijača posrnulog kluba kao neko ko će biti od velike pomoći. Poslije sedam i po godina legenda se, pred kraj svoje karijere, vratio na “San Siro”.

Bio je i Ibrahimović emotivan na konferenciji i „otvorio dušu”.

Poslije poslednje utakmice u MLS ligi pozvao me je Paolo Maldini. Pričali smo o tome kako se osjećam. A onda sam shvatio da u 38. godini imam više ponuda nego kad mi je bilo 28. Tražio sam da adrenalin ponovo projuri mojim venama, da izvuče najbolje iz mene. Razgovarao sam dosta i za Zvonimirom Bobanom, pa je prošao cijeli mjesec  prije nego što su, poslije poraza od Atalane, uslijedili mnogobrojni pozivi – rekao je Ibrahimović novinarima u Milanu.

ibra-press

Zlatan će za prvih šest mjeseci dobiti 3.500.000 eura na ime plate, a ukoliko ostane još šest. Da li se će na ljeto rastati ili nastaviti saradnju zavisi i od rezultata na kraju sezone.

Gledao sam ekipu. Rezultati nisu baš za radovanje. Međutim, sezona je maratonska trka, a ne sprint na 100 metara. Nisam izgubio strast prema fudbalu. Milan je uvek Milan, istoriju ovog kluba nemoguće je promijeniti. Možda tim nije kao što je bio, jer se dosta toga promijenilo odlaskom Silvija Berluskonija. Volio bih da pored sebe na terenu imam Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, mada nije loše ni što ćbez njih igrati. Poslije povrede u Junajtedu mnogi su govorili da je nemoguće da ću opet biti onaj stari, da se neću vratiti, ali sam radio na sebi i sve dok sam spreman igraćuNemoguće je da budem isti fudbaler kao prije 10 godina, ali ipak znam koliko mogu. Umijesto da trčimpucaću sa 40 metara. Razumljiv mi je pritisak navijača. Znam šta znači nositi dres Milana. Svjestan sam da svi očekuju bolje rezultate, ali dosta toga mora da se uradi. Želim da popravimo situaciju ekipe na tabeli, a kada je moj lični učinak u pitanjuhoću da se zabavljam što je više moguće. Volio bih kad bi me ljudi ismijavali, tako utiču na rast adrenalina u meni. Onda sam pravi rekao je Ibrahimović i objasnio svu svoju prirodu kojoj se ponekad iznenađujemo.