Delfini protiv furije za polufinale

srbija-španija
picture source: https://www.vesti-online.com

Dan odluke jer vaterpolisti večeraspolažu najvažniji ispit na 34. EP u Budimpešti, jer u četvrtfinalu igraju sa najtežim mogućim rivalom, Španijom.

Vicešampion svijeta poslednjih godina igra izvanredno i učiniće sve da se revanšira “delfinima” za poraz u finalu šampionata Starog kontinenta prije dvije godine u Barseloni. I Srbi su veoma motivisani, žele da uđu u svoje deseto uzastono polufinale na evropskim prvenstvima i tako se za još jedan korak primaknu petoj uzastopnoj kruni.

Španci su, zaista, najteži mogući protivnik u četvrtfinalu – priča Andrija Prlainović. – U poslednje dvije godine odigrali su dva finala, evropsko i svjetsko, veoma su dobri i protiv njih moramo da igramo maksimalno ozbiljno. –

U vaterpolo timu Srbije, odlično poznaju Špance, svjesni su da svako opuštanje može skupo da ih košta. Veoma poštuju današnjeg rivala, koji je prošlog ljeta na SP u Gvandžuu (Južna Koreja) u četvrtfinalu nadigrao našu podmlađenu selekciju, a potom u polufinalu i Hrvatsku. Uoči šampionata, zajedno su vježbali u Barseloni, a Španci su u prijateljskom meču bili bolji – 12:9. Delfini su juče imali slobodno prije podne, a uveče su trenirali i uvježbavali akcije za “furiju”.

andrija prlainović

Grupnu fazu smo odigrali kako smo i planirali. Sada slijede najvažnije utakmice, u kojima odlučuje i najmanja sitnica. Turnir sada postaje interesantniji. Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa Špancima, koje predvode lucidni Perone, sjajni golman Pinedo, šuter Munariz… Oni važe za najbolju plivačku ekipu, pokretljivi su, nezgodni, ali mi vjerujemo u sebe i optimisti smo. –

Duel Srbije i Španije je šlager četvrtfinala. Ali, i ostali mečevi, mogu da donesu neočekivane rezultate. Zato mnogi smatraju da Evropsko prvenstvo odavno nije bilo tako zanimljivo.

Osim Španaca i nas, veoma dobro igraju Mađarska, Hrvatska, Italija. Svi su konkurenti za medalju, vjerujem da će biti neizvjesno do kraja. Ipak, ne zaboraviti da su svima nama ove godine najvažnije Olimpijske igre u Tokiju. One su vrhunac četvorogodišnjeg ciklusa – podvukao je Prlainović.

Španci priznaju da su najmanje želeli da igraju sa Srbijom u četvrtfinalu. Pre dve godine u finalu EP u Barseloni izgubili su od “delfina” posle peteraca sa 12:10. U regularnom toku bilo je 7:7.

Srbija je najbolja reprezentacija u posljednjih 10 godina i ne volim da igram protiv nje. Mislim da smo malo umorniji, ali borićemo se i pokušati da pobjedimo – ističe selektor Španije David Martin.

Slično razmišlja i Blaj Malarač:

“Delfini” su najteži mogući rival. Moramo da pokažemo da možemo da igramo protiv bilo kojeg tima na najvišem nivou. –