Dragić rekao definitivno “ne” reprezentaciji

goran-dragic
picture source: https://www.africanslive.com

Slovenački košarkaš Goran Dragić rekao je danas da se njegova odluka, da ne igra za reprezentaciju, neće promijeniti ni zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Kada sam bio mlađi pokazao sam svojoj naciji da ću uvek biti tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je u njoj. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tamo. Osjećam kao da sam dao sve što imam. U ovom trenutku karijere moje tijelo nije isto i moram da budem pametan prema njemu“, rekao je Dragić.

Igrač Majamija ocijenio je da fizički nije spreman za još jedno ljeto u reprezentaciji i da vjeruje da će njegov tim, i bez njega, ostvariti sjajan rezultat.

dragić-majami

Ljeto je za djecu i uvijek moram da ih stavim na prvo mjesto. Igrao sam 12, 13 godina non-stop i to uzima danak. Imamo mladu reprezentaciju i oni moraju da rastu kao grupa, a Luka je vodeći čovjek tog tima. Treba da bude vođa, da ekipa raste i mislim da će svi zajedno obaviti nevjerovatan posao“, kazao je Dragić.

Goran je sa selekcijom svoje zemlje osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada su u finalu pobjedili reprezentaciju Srbije. Dragić je u finalnoj utakmici dao 35 poena i tako znatno doprinjeo osvajanju zlatne medalje.

Završeno je sve na bajkovit način. Pomirio sam se s tim, dao sam sve i sada je vrijeme da se posvetim porodici, kao muž i otac“, završio je Dragić.