Kavaniju propao transfer

edinson-cavani-paris-saint-germain
picture source: https://www.skysports.com

Činilo se da je sve spremno za transfer Edinsona Kavanija u Atletiko Madrid. Navodno se Urugvajac već pozdravio sa svojim saigračima iz PSŽ-a, ali je onda posao naglo propao.

Atletiko je navodno već imao postignut dogovor sa PSŽ-om o transferu iskusnog napadača, ali su njegovi predstavnici tražili premije za potpis i Jorgandžije su prekinule čitavu operaciju. Španski AS tvrdi da je Atletiko završio sa Kavanijem, te da nema šanse da će se klub iz Madrida u junu vratiti po Urugvajca.

Prije tri dana je PSŽ prihvatio ponudu Atletika vrijednu blizu 15 miliona eura, ali su Kavanijevi menadžeri naknadno tražili premije i sve pokvarili.

cavani-psg

Predstavnci iskusnog igrača su tražili premiju za potpis i provizije za transfer kao da se transfer događa u junu kada će Kavani biti slobodan igrač. Navodno je ukupna cifra bila gotovo ista kao i cifra koju je Atletiko bio spreman platiti PSŽ-u za transfer, tako da je cijena Kavanijevog potencijalnog dolaska u Madrid naglo udvostručena.

Kavani je ove zime bio prva i, čini se, jedina ozbiljna opcija Dijega Simeonea za zimsko pojačanje u špicu napada. Međutim, od istog očigledno neće biti ništa.