Status Matića doživio promjenu

Nemanja_Matic
picture source: https://news.zing.vn

Izgleda da su se stvari promijenile jer Nemanja Matić bi mogao da produži ugovor sa Junajtedom, tačnije klub će ga produžiti na još godinu dana, aktiviraće klauzulu u ugovoru, a Srbin bi odbio svaku ponudu kako bi i dalje ostao na “Old Trafordu”.

Čini se da se njegov status promijenio, da ga je Solskjer “odledio” dijelom i prinudno poslije povrede MekTominaja.

Engleski mediji pišu da se dolaskom Bruna Fernandeša stvari mjenjaju, da je Portugalcu potrebna sloboda za kreaciju u igri i da je Matić jedini od defanzivnih vezista koji to može da mu pruži. Sa povratkom Pogbe, Matić bi trebalo da igra još više, kao treći u veznom redu. Činjenica je da mu zamjeraju da usporava igru, da vraća loptu nazad, ali podatak da je od 11 mečeva u kojima je Matić igrao, tim sačuvao mrežu osam puta dovoljno govori.

 fernandes-mančester-junajted

Konkurent za mjesto u timu mu je MekTominaj koji i sam kaže da je Matić imao dosta uticaja na njegovu igru, ali Škot je povrijeđen, ako Matić u zgusnutom rasporedu uspostavi saradnju sa Pogbom i Fernandešom, odnosno sva trojica budu u timu krajem ferbuara, čini se da bi Srbin mogao da dobije produženje ugovora.

On nema ništa protiv, najradije bi ostao u Junajtedu, ali sada se svi slažu da u ovom trenutku njegova situacija izgleda znatno bolje nego u prethodnoj kalendarskoj godini.