Kreće borba za “Žućkovu levicu”

kup radivoja koraca
picture source: https://www.kurir.rs

Šesti put zaredom, niški “Čair” biće poprište završnog turnira Kupa Radivoja Koraća (13-16. februar). Četiri predstavnika u ABA ligi, tri prvoplasirana tima KLS i beogradski Radnički preko drugog stepena Kupa Srbije, igraće za “Žućkovu levicu”, prvi trofej u sezoni.

Današnji četvrtfinalni program otvoriće meč Crvene Zvezde i Radničkog, potom slijedi duel Mege i užičke Slobode. U petak se sastaju FMP i Dinamik, odnosno Partizan kao dvostruki uzastopni osvajač i čačanski Borac kao lider KLS.

Pogled na osvajače prethodnih 12 turnira jasno određuje favorite – beogradski vječiti rivali 11 puta su dizali pehar od 2008. Monotoniju je razbila Mega titulom iz 2016. Zvezda i Partizan nastupiće u najjačim mogućim sastavima, u okviru ograničenja broja stranaca. Sa Čarlsom Dženkinsom i Kevinom Panterom kao srpskim državljanima, crveno-bijelima će nedostajati samo Stratos Perperoglu.

kup-radivoja-koraca-treneri

Sa druge strane komšijske ograde, povrede Nemanje Gordića i Redžija Redinga odredile su sastav crno-bijelih, koji će nastupiti sa četvoricom stranaca i prošle godine naturalizovanim Markusom Pejdžom. Na spisku trenera Andree Trinkijerija su i trojica mladih igrača: Lazar Stefanović, Nikola Radovanović i Luka Tarlać, sin proslavljenog Dragana Tarlaća.

Specifično takmičenje u kojem svi imaju pravo da razmišljaju o trofeju – kaže trener Zvezde Dragan Šakota. – To sam lično doživio 1987. godine, kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Takmičenje je takvo da se igraju uzastopne utakmice, što je za nas ove sezone već ustaljena praksa. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru. –

Ukoliko ne bude iznenađenja, u polufinalu će se sastati Zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP, koji se pojačao Ognjenom Kuzmićem i Filipom Čovićem.