Igra tenis a ne podnosi ga

aleksandar-bublik
picture source: https://www.vesti-online.com

Teniser Aleksandar Bublik je 55. igrač svijeta i očajan je. Ima svega 22 godine, visok je skoro dva metra, i talentovan je za sport kojim se bavi, ali nije njime zadovoljan. Naprotiv, ne podnosi ga.

Ovaj mladi Kazahstanac je u intervjuu za francuski “L’Ekip“ iskreno govorio o svemu što ga muči i zašto se bavi tenisom.

Mrzim ga svim srcem. Igram tenis samo zbog para. Ništa pozitivno nema u tome što sam postao teniser – izjavio je Bublik. – Da nema para u tenisu odavno bih ga napustio. Odmah bih prestao da ga igram. U ovom trenutku ne zarađujem dovoljno na drugoj strani pa moram da igram. Još nisam u situaciji kao moj drug Bernard Tomić, ali nisam ni daleko do njega.-

bublik-newport-2019

Voli on sport, ali ne profesionalni. Već vidi sebe da će u penziji tenis igrati iz zabave.

 – Volim sport i udaranje loptice. Sigurno ću nastaviti da igram tenis kada se povučem. Možda i umrem igrajući ga, ali mi je kao profesionalcu muka od ovog sporta. Muka mi je da stalno igram protiv novih rivala. Teško mi je. Nekada moram da igram i u bolovima, moram da igram čak i ako me djevojka napusti, to je dio tenisa koji mrzim. U timskom sportu uvijek možete da kažete treneru da niste fit i ne morate da igrate. U tenisu to ne može, ali ja nisam dobar u timskim sportovima – zaključio je Bublik.