Serija A se vraća

Vincenzo-Spadafora
picture source: https://progledajmo.com

Ministar sporta Italije Vinćenco Spadafora rekao je  da bi takmičenje u fudbalskoj Seriji A moglo da se nastavi 13. ili 20. juna i da postoji mogućnost da se utakmice besplatno prenose na televiziji.

Fudbalski savez Italije predao je medicinski protokol za utakmice, a očekuje se da će odluka o nastavku fudbalske sezone biti donijeta u četvrtak, a utakmice će se igrati bez publike.

Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serije A, da li  13. ili 20. jun. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti – rekao je Spadafora za Rai TG3.

Prema ranijoj odluci italijanske Vlade, zabranjena su sportska takmičenja do 14. juna, ali odluka bi mogla da se promijeni ako brojke o novim infekcijama i dalje budu u padu.

11.04SerieA

Postoji zabrinutost da bi zbog zatvorenih stadiona navijači mogli da se okupljaju u kafićima ili da bi mogli da idu u posjete prijateljima koji mogu da gledaju utakmice ako plate prenos.

U Njemačkoj, Skaj je postigao dogovor o nekoj vrsti prenosa utakmica, tako da bi svakako trebalo razmotriti nešto slično u Italiji kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima – naveo je ministar sporta.

On je nedavno rekao da želi da napravi radikalne promjene u  fudbalskom sistemu u Italiji, zbog čega bi Serija C mogla da bude smanjena.

 – Ova vanredna situacija pokazala je neka kritična pitanja u svijetu fudbala sa kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi prije kraja ljeta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti fudbalerkama da postanu profesionalni sportisti – rekao je Spadafora.