Barsa se odriče dvojice “trocifrenih”

dembele-couthino
picture source: https://en.as.com

Prije nego što sljedeći put čelnici Barselone budu odlučili da duboko zavuku ruku u džep za pojačanje i plate 100 miliona eura ili više, dobro će razmisliti. Sa transferima od devet cifara u istoriji kluba su imali tri iskustva, od kojih su dva veoma gorka Felipe Kutinjo i Usman Dembele, a ni treće nije previše slatko a to je Antoan Grizman. “Stotka” im dođe kao neko prokletstvo.

U vrijeme korone, dok se nalaze u kandžama finansijskih problema, Katalonci sigurno često požele da mogu da vrate film. U tom slučaju sigurno ne bi izdvojili 145 miliona eura za Brazilca Kutinja iz Liverpula, koga su poslije neuspešnih godinu i po pozajmili Bajernu. A kako stvari stoje, isti scenario dogodiće se sa Francuzem Dembeleom, za čije su usluge platili 126 miliona Borusiji Dortmund prije tri godine.
Neymar-Griezmann-Dembele-Coutinho
Ovog ljeta, praktično nema zainteresovanih da kupe 23-godišnjeg napadača “trikolora”, čiju su karijeru unazadile malo povrede, malo zavisnost od video-igrica. Zato Barsa želi da ga poput Kutinja ustupi i sada se pruža šansa, budući da je Juventus spreman da rizikuje. Dembele bi mogao da bude dio razmjene, s obzirom na to da Miralem Pjanić hoće da dođe na “Kamp Nou”, a u suprotnom smijeru bi još mogli Artur ili Nelson Semedo.
Za tri sezone u Barsi, Dembele je tek 19 puta bio strijelac na 74 meča i nije opravdao lijepe riječi zemljaka Kilijana Mbapea iz 2017.

Usman je prevazišao Borusiju. Za mene je najtalentovaniji mladi fudbaler na svijetu – govorio je tada zemljak Mbape.

Kutinjo je pozajmljen, Dembelea čeka takva sudbina, a ne briljira baš ni Grizman, treći član Barsinog društva od sto miliona. Skor od 14 pogodaka u 37 nastupa u svim takmičenjima nije toliko zabrinjavajući, ali partije ovog ofanzivca nisu ni izbliza kao one u dresu Atletika.

Na kraju, ispada da su četvrti i peti na listi najskupljih pojačanja prvaka Španije, daleko bolji od trojice prvoplasiranih. Riječ je o Nejmaru (plaćen 88,2) miliona, koji će se možda i vratiti iz PSŽ, i Luisu Suarezu (81,7), aktuelnoj “devetki”.