Obradović spreman na velika očekivanja

saša-obradović
picture source: https://www.vesti-online.com
Stiga je i taj dan da se na Mali Kalemegdan vrati veliko ime Crvene Zvezde, Saša Obradović, bivši igrač koji je novi trener seniorskog tima beogradskog kluba. Na terenima crveno-bijelih skupilo se nikad više novinara, kamermana i fotoreportera, a Obradović se pred njima pojavio raspoložen, sa svojim prepoznatljivim osmjehom i odmah svima dao do znanja da se osjeća baš kao da se vratio kući.

Stiže legenda i odličan trener. Potpisali smo ugovor na dvije plus jednu sezonu. Moramo da radimo zajedno i preskočimo iskušenja. Kada sam govorio o tri kategorije trenera, Saša je spadao u onu koja je željele, ali nije mogla. Konačno radimo zajedno. Pred nama su važni dani. Idemo dalje da pravimo tim“, rekao je na početku predsjednik Crvene Zvezde Nebojša Čović.
nebojša-čović

Obradović je na Mali Kalemegdan doveo svoj tim sa kojim će raditi i narednih sezona. Sa njim će raditi: Mikica Bogićević, sa kojim Obradović sarađuje  već 14 godina, kondicioni trener Duško Duci Marković koji Sašu “prati” punu deceniju i pomoćnik iz Lokomotive Bogdan Karaičić.

Hvala Čoviću što mi je ukazao povjerenje i čast. Sebe smatram dijelom istorije Zvezde. Mislim da sam tokom ovih godina zaslužio da budem trener. Ne plašim se, spreman sam fizički i psihički da iznesem velika očekivanja. Hvala i agentu Mišku Ražnatoviću koji je mnogo uradio da budem trener Zvezde. Svjestan sam odgovornosti i jakih očekivanja. Razmišljaću samo o terenu i o pobjedama. Emocije se ostavljaju po strani. Moja filozofija moderne košarke je da se igra u oba pravca. Glavni cilj sada je da napravimo dobar tim za ono što nas očekuje naredne sezone. Imam obećanje da će klub to podržati“, rekao je Obradović i predstavio svoj stručni štab, a u glasu mu se osjetila i očekivana mala doza treme.