Lopta opet na centru LaLige

sevilja-betis la liga
picture source: https://www.dailysabah.com

Prije tačno 95 dana stali su svijet i sport. Pandemija virusa korona stavila je rampu i pred fudbalere širom planete, a jedna od najjačih svjetskih liga konačno se vraća na teren i na TV ekrane. Gradskim derbijem Sevilja – Betis večeras od 22.00 sata španska La liga se i bukvalno vraća u žile navijača na Iberijskom poluostrvu.

Prije više od tri mjeseca, pred vikend 7. i 8. marta Real je bio na čelu tabele, korak ispred Barselone, koračao ka tituli, ali je onda Barsa kod kuće jedva savladala Sosijedad, a Madriđani šokantno poraženi baš od Betisa u Sevilji pa su vrh morali da predaju najvećem rivalu. Od tog, pa do današnjeg dana nije bilo fudbala u zemlji koja je, odmah iza Italije, pretrpjela možda najveću dramu i sa preko 27.000 života platila preskupu cijenu borbe sa virusom korona.

Večeras Sevilja i Betis izlaze pred prazne tribine stadiona “Ramon Sančez Pishuan” sa dva jasna cilja. Domaćin želi da zadrži treće mjesto na tabeli i realnu šansu da se sljedeće sezone takmiči u Ligi šampiona, a Betis je na zlatnoj sredini.

nemanja gudelj-sevilla

Reprezentativac Srbije i pouzdani vezista Sevilje Nemanja Gudelj će, nažalost, utakmicu presjediti na tribinama, pošto je u martu dobio peti žuti karton na meču sa Atletiko Madridom.

Prvi put u karijerama smo se sreli sa problemom koji niko nije očekivao. Svima nam je palo teško ova neočekivano duga pauza u kojoj je bilo najvažnije da se sačuvaju zdravlje i životi. Trudio sam se da u karantinskim uslovima sačuvam formu, a pošto je cijela porodica bila na okupu, sve mi je bilo lakše – kaže Gudelj.

Barselona i Real Madrid trče svoju trku, Sevilja se tokom cijele sezone držala sjajno. Niko nema namjeru da izgubi pobjednički korak.

Naš cilj je još prije starta sezone bio da se domognemo Lige šampiona i sada smo stvarno veoma blizu kraja te uspješne trke. Nadam se da ćemo u preostalih deset kola uspijeti da sačuvamo trenutnu poziciju na tabeli – dodaje Gudelj.

Španska La liga će dakle da se igra do kraja predviđenog kalendara takmičenja, a posljednje, 38. kolo će se igrati 19. jula.

Niko nije prije šest mjeseci planirao da ćemo i u julu da vodimo borbu za bodove. Ali, korona je bila jača, a sada se polako svi vraćamo u normalne tokove. Nažalost, igraćemo bez publike, možda još neko vrijeme. Bilo bi dobro da u finišu sezone vidimo i pune tribine – zaključuje Gudelj.