Orlovi poklekli pred Amerikancima

serbia - usa
picture source:http://worldleague.2017.fivb.com/

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u prvom meču završnog turnira Svetske lige koja se igra u Brazilu od Amerikanaca sa 3:1 (25:22, 25:23, 19:25, 25:22).

Već na samom početku meča nisu počeli kako treba, dok su Amerikanci ušli u meč silovito i počeli sa napadom i atraktivnim poenima, imali su jaku odbranu pa su Orlovi teško dolazili do poena. Do tehničkog tajm auta Ameri su vodili 8:7, mada su ubrzo Orlovi izjednačili, ali protivnici opet vežu šest poena. Nakon vodstva od sedam poena, uspjeli su Orlovi da smanje razliku, postignu četiri poena dok su Amerikanci griješili pri servisu ali to nije bilo dovoljno da osvoje set.

srbija-usa 1

Ni drugi dio igre nije išao na ruku izabranicima Nikole Grbića, iako su osvojili prvi poen i poveli, protivnici preokreći na 3:1, prave servis greške ali Orlovi ne mogu ništa da postignu napram agresivnih napada svojih rivala. Nisu Orlovi gubili snagu i pokušavali su da dođu u vodstvo i kad su uspjeli trener Amerikanaca traži tajm-aut. Dok su Ameri nastavili igru sa pritiskom, Srbi su se probudili. Dva poena do izjednačenja, Amerikanci su se trgli, preokrenuli u svoju korist i osvojili set.

U trećem setu su odbojkaši Srbije krenuli oštro, došli do prednosti, pružali sve od sebe, razlika je rasla. Iskoristili su četvrtu set loptu, pokazali onu svoju staru igru i osvojili set.

U četvrtom setu počeli su sa odličnom igrom dok su Amerikanci izgubili energiju i posustali. Ipak Ameri su uspjeli preokrenuti rezultat i do kraja seta nisu dopustili Orlovima da im priprete. Iskoristili su treću meč loptu.

Ova pobjeda ostavlja Amerikance dalje u igri a Srbiji predstoji borba sa Francuskom za borbu u polufinale Svjetske lige.