Tipsarević ne želi da prekida turnir

janko tipsarević
picture source: https://sport.blic.rs

Janko Tipsarević, nekadašnji teniser i vječiti prijatelj Novaka Đokovića, tokom gostovanja na TV Prva rekao je da ne sažaljeva Noleta jer mu je to osobina koja ga kod drugih nervira.

Nije mi drago, ali ne volim da sažaljevam nikoga, jer je mene, nakon sedam operacija, najviše nerviralo kada me neko sažaljeva. Krivo mi je jer znam kakvo Novak srce ima, šta je on pokušao da uradi sa „Adrija turom“. Kritike nisu 100 odsto pravedne jer njegova ideja nije bila ni da finansijski prihoduje, ni da demonstrira svoju moć, već samo da se iz regiona pošalje lijepa i dobra slika u svijet. Desilo se to što se desilo, što i nije moralo, ali jest – poručio je Tipsarević tokom gostovanja na TV Prva.

Povod za Tipsarevićevo gostovanje u jutarnjem programu srpske televizije bio je turnir koji se, od 15. juna, održava na njegovim terenima na Olimpu i Janko je jasno stavio do znanja da nema namjeru da ga otkazuje.

 tipsarević-đoković

– Trenutno se u svijetu održava na desetine turnira poput onih u Americi (US Pro tenis series), Njemačkoj (German pro series), ili takmičenja kao što su Baltik tenis lig… Mi nismo željeli da širimo koncept koji je od samog starta osmišljen tako da bude bez publike i da ovo bude priprema teniserima za US Open koji je planiran da se održi. Poštujemo sve propisane mjere o zdravstvenoj bezbjednosti koje su na snazi od prvog dana, kao i činjenicu da nemamo skupljače loptica, linijske sudije i da apsolutno svi zaposleni i ljudi koji servisiraju igrače, nose zaštitne maske i rukavice  rekao je Janko Tipserević.