Tim: Novak nije prekršio nijedan zakon

dominic thiem
picture source: https://www.tennisnet.com

Treći teniser svijeta Austrijanac Dominik Tim rekao je da ne razumije kritike na račun prvog reketa svijeta Novaka Đokovića jer nije prekršio niti jedan zakon. Tim je u intervjuu “Tirole Tagescajtung”, rekao da ne razumije što toliko njih napada Đokovića zbog “Adria tura”.

Novak nije prekršio nijedan zakon. To mora jasno da se kaže – naglasio je Tim.

Austrijanac je rekao da ne razumije kritiku na učesnike tog turnira.

Bio sam sada u Nici, vidio slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati samo po Đokoviću? To mi je prejeftino” – naglasio je Tim.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju njemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

thiem-djokovic
picture source: https://www.telegraph.co.uk

Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovjek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumijem zašto se svi mješaju – rekao je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima Dominik je rekao da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira – Rolan Garos ili US open.

Mislim da je kul što se Frenč open održava. Ali problem je što između US opena i Frenč opena postoji razmak od samo dvije nedelje, što čini gotovo nemogućim stići na oba turnira. Ako budem dobro igrao turnir u Njujorku onda će biti jako teško  u Parizu na Rolan Garosu. U Njujorku bi rano ispadanje bilo bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva Grend slema da žrtvujem. Takva je situacija – objasnio je Tim.

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je “ekstremno klimavo” oko tog takmičenja.

U SAD ekstrekno raste broj zaraženih i sada je pozitivno testiran i teniser Franses Tifo. A i neizvjesno je da li će US open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnost – zaključio je Tim.