Mesi samokritičan nakon poraza i gubitka titule

messi7
picture source: https://www.faz.net

Kapiten Barse Lionel Mesi je poslije utakmice stao pred mikrofon La lige i održao veoma samokritičan govor, uz preuzimanje odgovornosti i izvinjenje navijačima.

Ovo nismo očekivali. Nismo željeli da završimo prvenstvo na ovakav način… Bili smo slabi u posljednjoj utakmici, a bilo je još takvih tokom sezone. Gubili smo mnogo bodova tamo gdje nismo smijeli – rekao je Lionel Mesi.

Napadač Barselone nije želio da kaže ništa što bi umanjilo Realov uspjeh i osvajanje titule, iako misli da je njegov tim dosta doprinjeo tome ko će biti prvak Španije.
Real Madrid je uradio svoje. Poslije pauze nisu izgubili utakmicu i u tome su njihove zasluge, ali i mi smo im mnogo pomogli da uzmu prvenstvo. Moramo svi da budemo samokritični, počevši od igrača. –

messi-press

Kada se pokrenula tema o sudijskim odlukama Mesi je poslao jasnu poruku:
Te kritike su globalne. Ali mi smo Barselona i moramo da pobjedimo u svim mečevima, ma šta to bili, a ne da gledamo rivala.

Argentinac ne gubi nadu. Njegov stav po pitanju nastavka Lige šampiona i onoga što Barselonu tamo čeka je konkretan:
Odavno sam rekao da ako nastavimo ovako, biće teško da osvojimo Ligu šampiona. Ako ne budemo reagovali i trgli se nećemo savladati ni Napoli. Možemo da iskoristimo pauzu, očistimo glavu i odmorimo se. Trebalo bi da razmišljamo kao da počinjemo od nule i da nas od titule, koju svi želimo, dijele samo četiri utakice. Ali za to moramo da se promjenimo, da budemo samokritični i da ne mislimo da smo izgubili zbog sudija.

Na kraju se kapetan Barselone osvrnuo i na navijače:
Ljudi koji nas podržavaju su sigurno veoma ljuti zbog onoga što se dogodilo ove sezone, a normalno je da su ljuti i na nas. Logično je da je tako, jer im mi ne dajemo ništa. –