Stara dama sprema promjene

-Juventus-Sassuolo
picture source: https://www.calcio-addict.com

Juventus je navodno spreman za potpuni remont ekipe, pa će novu sezonu dočekati u skroz drugačijem sastavu.

Juve je već prodao Miralema Pjanića, za kojeg je dobio Artura Mela i pritom zaradio 10 miliona eura. Pjanić je tek jedan u nizu fudbalera Stare dame koji treba da napuste klub.

Tutosport piše da će ekipu napustiti još Gonzalo Iguain, Federiko Bernardeski, Daniel Rugani, Sami Kedira, Matija de Šiljo i Blez Matuidi. Oni bi trebalo da se nađu na transfer listi ili da ih klub uključi u potencijalne razmjene.

Cilj Juventusa je da pronađe igrače koji odgovaraju viziji trenera Mauricija Sarija, ali i da se ekipa podmladi. Problem predstavljaju velike plate Juveovih zvijezda, pa će biti i teže ih prodati, ali klub će učiniti sve da ih se riješi.

Naravno, svi ti odlasci uslovit će i nove dolaske, a pored Artura u Juventusu očekuju još nekoliko talentovanih i mlađih fudbalera. Jedan od primarnih poteza mogao bi biti transfer Federika Kiese iz Fiorentine.

Juve je sve bliže još jednom Skudetu, a još ima da odigra i ostatak Lige šampiona, pa ako se naprave dobri rezultati, vjeruje se da će i budžet za transfere biti znatno veći i da će Sari imati mogućnost da dovede igrače koji su po njegovoj mjeri.