Rakitić Barseloni dao ultimatum

rakitić-barsa
picture source: https://net.hr

Rastanak Ivana Rakitića i Barselone tema je u španskim medijima već mjesecima, ali zasad od toga nema ništa. Odluka kluba i hrvatskog reprezentativca je da će o saradnji razgovarati kada se završi prekinuta sezona Lige šampiona.

“Mundo Deportivo” otkriva da se Barselona nada odlasku iskusnog veziste, koji ima još godinu dana ugovora, zbog čega je katalonski velikan spreman da ga pusti za 10 miliona eura.

Međutim, Rakitić je ranije poručio da ne želi da ode i njegov stav se nije promijenio ni za milimetar. Ako ga Barselona ne želi u ekipi, onda Hrvat pristaje samo na raskid ugovora kako bi se bez obeštećenja vratio u Sevilju – piše “Mundo Deportivo”.

Rakitić je u kontaktu s ljudima iz Sevilje i svjestan je da u tom klubu nemaju novca za obeštećenje Barseloni i za njegovu platu. Katalonski mediji ističu da hrvatski vezista ima situaciju pod kontrolom jer će, ili ostati u Barseloni još godinu dana s istom platom, ili se izboriti za odlazak u voljeni klub, gdje će igrati za nešto manje novca.

Rakitić je u Sevilji proveo tri sezone, od 2011. do 2014. a onda ga je za 18 miliona eura dovela Barselona. U katalonskom klubu je odigrao 309 utakmica do sada i postigao je 35 golova uz 41 asistenciju. Osvojio je jednu Ligu šampiona i četiri Kupa kralja, i isto toliko šampionskih titula.