Inter i “đavoli” željni pehara

man.utd-match day
picture source: https://twitter.com/ManUtd

Završnica Lige Evrope, koja se igra bez publike i u izmjenjenom formatu u četiri njemačka grada, počinje večeras od 21.00h utakmicama četvrtfinala.

“Fajnal-ejt” će danas otvoriti dueli Mančester Junajteda i Kopenhagena koji se igra u Kelnu, odnosno Intera i Bajera iz Leverkuzena koji se igra u Diseldorfu, a preostala dva susreta se igraju sutra: Šahtjor – Bazel (Gelzenkirhen), Vulvs – Sevilja (Duizburg).

Prema kvotama kladionica, “đavoli”  su favoriti takmičenja, koje se do kraja igra na ispadanje u jednom meču. Junajted je jednom osvojio LE, 2017. godine, i od tada mu traje trofejni post na svim frontovima.

Taj podatak nam daje veliki motiv – kaže menadžer Mančestera Ole Gunar Solskjer. – Takođe, i ja lično imam želju da dođem do prvog pehara kao trener Junajteda. Mnogo sam ih osvojio kao igrač, ali to je nešto drugo. Ako uspijemo da budemo najbolji u Njemačkoj, mislim da će mi to biti najvažnija pobjeda u profesionalnoj karijeri. –

ole gunar solskjer-press le

S druge strane, Kopenhagen, koji je Crvena Zvezda prije godinu dana izbacila iz kvalifikacija za Ligu šammpiona, prvi put je u četvtrtfinalu. Zanimljivo je da još od 1997. nijedan danski tim nije bio u ovoj fazi turnira, bilo kog UEFA takmičenja.

“Đavoli” su tri godine bez trofeja, a Inter čak devet, od 2011, kada je u vitrine unio Kup Italije. Za početak, milanskim plavo-crnima na putu stoji Bajer, kome je više od pola ekipe sjajni ofanzivac Kai Haverc. Ovo je sudar bivših osvajača LE ili Kupa UEFA, budući da je Inter slavio 1991, 1994, 1998, a “apotekari” 1988.