Pirlo sprema remont

pirlo-juve
picture source: https://www.espn.com

Juventus je prije nekoliko dana odlučio uručiti otkaz Mauriciju Sariju, a na iznenađenje mnogih za novog trenera izabran je Andrea Pirlo.

Sari je uspio u svojoj prvoj sezoni osvojiti Skudeto, ali očajan rezultat u Ligi šampiona ga je na kraju koštao. Samo dan nakon što je Juve ispao iz Lige šampiona od Liona klub je objavio da Sari više nije trener ovog tima.

Sa Starom damom se povezivalo nekoliko iskusnih trenera, ali je potom klub sve šokirao objavom da je novi trener Pirlo koji je prije nekoliko sedmica izabran za trenera U23 ekipe.

Pirlo uopšte nema trenerskog iskustva i ovo mu je prvi takav posao što je zaista ogroman izazov. Imat će priliku da se dokaže na najvećem nivou, ali ukoliko zakaže to bi ga moglo koštati.

Italijanski mediji pišu da će Pirlo ovog ljeta napraviti dosta promjena u igračkom kadru, te da je već otpisao nekoliko fudbalera među kojima su Daglas Kosta, Bernardeski, Danilo, Kedira, Rugani, De Šiljo, Iguain…

Pirlo je ostao bez Pjanića koji ide u Barcelonu, dok iz suprotnog pravca stiže Artur Melo. Također, piše se da će se Juve itekako pojačati u veznoj liniji, a očekuju se dolasci mladog Tonalija, te Iska iz Real Madrida.

Mediji na Apeninima već špekulišu kako bi mogao izgledati novi Juventus, a jedan od sastava pojavio se u javnosti. Pirlo je najavio formaciju 4-3-3 i ofanzivni Juventus, a mogući sastav je: Ščensni, Kvadrado, De Ligt, Bonući, Aleks Sandro, Tonali, Artur, Isko, Kuluševski, Kristijano Ronaldo, Dibala.