Zvezda Totenhema koju nije promjenila slava

son heung min
pictzure source: https://menafn.com

Najveća fudbalska zvijezda Južne Koreje bez sumnje je napadač Totenhema Hong Min Son.

Za razliku od mnogih saigrača i fudbalera, čiji životi izgledaju filmski Son je u nekom sasvim drugačijem okruženju i sa drugačijim pogledom na život. Ne pati od skupih stvari, automobila, jahti i manekenki. Radi se o dobroj i skromnoj osobi, a sve dobre stvari ponio je iz kuće.

Njegov otac Son Vung Jung bio je fudbalski trener u školskom timu i uvijek je bio jako strog prema sinu, pogotovo ako bi ovaj izgubio loptu. Upravo oca smatra najzaslužnijim što je uspio.

Son je prihvatio filozofiju oca. U razgovoru za Gardian je otkrio da živi u trosobnom stanu zajedno sa roditeljima u londonskom dijelu Hampsted i da je, na savjet oca, na brak odlučio pričekati kraj karijere.

Postoje različiti stavovi u Evropi i Aziji i, naravno, ljudi misle: ‘Zašto živi s roditeljima?’ Ali koga briga osim mene? Ko mi pomaže u igranju fudbala? To su oni. Oni su se odrekli vlastitog života da bi se preselili ovdje i pomogli mi. Moram im vratiti novac“, izjavio je Son.

Iako nije oženjen, s njim nikad nema problema. Nikad ga ne vide u novinama s neželjenim naslovima na naslovnim stranama. Vrlo je poštovana osoba koja ne upada u probleme“, – piše Džonatan Vel PR Totenhema.

heung-min-son-tottenham-military-service