Zvezda remontuje tim

kk crvena-zvezda
picture source:http://forum.b92.net

BEOGRAD – Sa totalno promjenjenim timom Crvena zvezda ući će u novu sezonu.

Beograđani su ostali bez prve petorke koja je prošle sezone osvojila ABA ligu, šampionat i Kup Srbije dok je oduševila partijama u Evroligi gdje je proglašena za najveće iznenađenje. Ekipu je prvi napustio bek Čarls Dženkins koji je pojačao Himki, zatim je otišao kapiten koji igra na krilnom centru Luka Mitrović u Broze baskets iz Bamberga, potom krilo Marko Simonović u Zenit, dok je plejmejker Stefan Jović završio transfer u Bajernu gdje će sarađivati sa selektorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem koji ga je selektovao u nacionalni tim 2014, godine i od tada je počeo procvat njegove karijere.

Posljednji koji je napustio tim sa Malog Kalemegdana je Marko Gudurić koji će krenuti stopama nekadašnjeg člana Crvene Zvezde Nikole Kalinića. Krilni košarkaš pojačaće redove Fenerbahčea koji će za njegov transfer platiti milion evra obeštećenja isto kao i za Kalinića prije dvije sezone mada će Zvezdi pripasti i 20 odsto od idućeg transfera nekada najboljeg juniora svijeta.

crvena zvezda-kk

Ugovori su istekli Nejtu Voltersu i Dionu Tompsonu dok se mnogo priča o prelasku Ognjena Kuzmića u Real Madrid. S druge strane Branko Lazić je produžio saradnju sa klubom dok se očekuje povratak Džone Boldena iz SAD gdje je igrao Ljetnju ligu za Filadelfiju koja mu najvjerovatnije neće ponuditi ugovor za iduću sezonu. Osim njih tu u ekipi su ostali Nemanja Dangubić i Milko Bjelica kao i trojac koji nije imao zapaženiju minutažu prošle sezone Petar Rakićević, Ognjen Dobrić i Boriša Simanić.

Trener Dejan Radonjić trenutno je u kampu San Antonio Sparsa i po povratku u Srbiju očekuju ga pregovori sa rukovodstvom “crveno-bijelih” oko nove saradnje.