Lejkersi dan posvetili tragično nastradalim Kobiju i Đijani

la lakers - portland
picture source: https://www.n-tv.de
Lebron Džejms je najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Los Anđeles Lejekrsa nad Portlandom 135:115 u četvrtoj utakmici prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije i vođstvo od 3:1.

Zvjezda NBA lige imala je motiv više jer je tu noć u Diznilendu željela da na najbolji mogući način posveti tragično nastradalom prijatelju Kobiju Brajantu kome bi 23. avgusta bio 42. rođendan.

Svi igrači Lejkersa su na teren izašli u specijalno dizajniranim dresovima i sa brojem 2 na dijelu koji pokriva srce – bila je to čast ukazana Brajantovoj kćerki Điđi koja je poginula sa ocem 26. januara u helihopterskoj nesreći.

Ekipa iz Los Anđelesa je vrlo detaljno birala datume: Pored toga što je dan ranije bio datum rođenja legendarnog košarkaša 24. avgusta (24.08) i to su brojevi koji su u profesionalnoj karijeri bili Kobijevi.

la le bron

Lejkersi su i na utakici protiv Portlanda letjeli na krilima motivacije proslave “Dani Kobija Brajanta” pa su dominirali od početka do kraja meča. Već na startu su imali prednost od 24:8, što je bila čista, nenamjerna, simbolika.

Džejms je ubacio 30 poena i imao 10 asistencija za 28 minuta prije odlaska na klupu krajem treće četvrtine. To je prvi put da je igrač Lejkersa upisao najmanje 30 poena i 10 asistencija od kada je Kobi posljednji put učinio to 25. maja 2010.

Lejkersi su dominirali u šutu iz igre: imali su 56 procenata uspješnosti za dva i 44 za tri. Entoni Dejvis je upisao 18 poena za 18 minuta. Možda bi dao i više, ali su ga sa terena sklonili bolovi u leđima sredinom treće dionice.

Na žalost, iz drugog tabora stigle su loše vijesti. Predvodnik Potrlanda u plej-of seriji i MBP sezone Damijan Lilard se povrijedio. On je, isto u trećoj četvrtini, morao da napusti teren zbog povrede koljena.