Stara dama želi da se riješi Ronalda

skysports-cristiano-ronaldo
picture source: https://www.skysports.com

Kristijano Ronaldo ne igra trenutno najbolji fudbal i primjetan je pad u formi, iako je i dalje jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler današnjice.

Mada mnogi misle da je razlog u nešto slabijim igrama i u tome što je Portugalac preležao virus korona i treba mu vremena da se vrati u prepoznatljivu formu.

Istina je ta da je Ronaldo postigao neke važne golove po povratku na teren, ali postavlja se pitanje da li doprinosi dovoljno, s obzirom na to da zarađuje 31 milion eura godišnje. On ima čak pet puta veću platu od sljedećeg najplaćenijeg igrača – Paula Dibale. Kako piše katalonski “Sport” torinski gigant razmišlja da proda Portugalca, jer je to iznos koji je neprihvatljiv za “staru damu” u doba korona krize.

ronaldo-lazio

Sjajni napadač se poslije pobjede na Ferencvarošom (4:1) u Ligi šampiona našao na udaru kritika. Proslavljeni iitalijanski trener Fabio Kapelo je optužio Kristijana da je sebičan.

Navodno, u taboru Juventusa smatraju da je preveliki rizik da se ponudi još jedan dugogodišnji ugovor igraču koji ima 35 godina i koji očigledno pada u formi, pa će pokušati da ga se riješe, a za to su već smislili plan i to da mu neće ponuditi novi ugovor, kako bi produžio postojeći koji traje do 2022. godine.

Nakon toga će se naći na listi igrača koji mogu da napuste klub i biće ponuđen svim timovima koji mogu da plate 100 miliona eura, isto onoliko koliko je Juventus morao da izdvoji Real Madridu za njegov dolazak.

Majstor fudbala je u “staru damu” stigao kako bi pomogao klubu da osvoji trofej Lige šampione na koji se toliko dugo čeka što se do sada nije desilo.