Srbija dvije pobjede od odbrane trona

srbija-hrvatska
picture source: http://www.rtvbn.com

BUDIMPEŠTA- Šampioni svijeta su se pobjedom vaterpolista Australije približili odbrani titule osvojene prije dvije godine. Delfini će se u polufinalu boriti sa ekipom Ivice Tucka. Reprezentacija Hrvatske je u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici savladala Italiju rezultatom 12:9 i tako postala rival Delfina u polufinalu .

Vaterpolisti Srbije su nakon pobjede nad Grčkom nastavili sa fantastičnim partijama u Budimpešti. Meč sa Australijom bio je riješen već nakon druge četvrtine čime su Srbijanci pokazali veliko samopouzdanje i želju za osvajanjem 11. uzastopne medalje na velikim takmičenjima.

Poslije 16 minuta utakmice rezultat za selekciju Dejana Savica bio je 8:3. Ćuk je otvorio meč golom, nakon čega su Filipović i Mitrović pogodili po dva puta, Kenguri su uspjeli zatresti mrežu Srbije dva puta, a zatim je uslijedio Prlainović. Razdrmali su se svi vaterpolisti Srbije i bez ijednog pada , sa sjajnom odbranom i realizacijom postavili krajnji rezultat 15:5 ( 4:1, 4:2, 4:2, 3:0) .

Izgleda da Delfini rutinski rješavaju sve utakmice. Polufinalna utakmica protiv Hrvatske na redu je u četvrtak 27.07. u 20:30h.