Poketino na klupi “svetaca”

mauricio-pochettini
picture source: https://www.inspiredtraveler.ca

Nekadašnji menadžer Totenhema Maurisio Poketino postaje trener Pari Sen Žermena, objavilo je više medija i fudbalskih insajdera.

Tek sat nakon što je postalo poznato da je pariski klub otpustio Tomasa Tuhela, Poketino je “isplivao” kao favorit za mjesto na klupi “svetaca”, pa je vrlo brzo, poznati fudbalski insajder Fabricio Romano napisao da je sa Poketinom već sve dogovoreno unaprijed i da će narednih sati samo postati poznati i detalji.

Romano navodi da su advokati Argentinca, koji je najveće uspjehe ostvario sa Totenhemom, kontaktirani ove nedelje, kao i to da su oni bili spremni da prihvate ponudu.

Uz Poketina, kao kandidat za Tuhelovo mjesto je figurirao i Tijago Mota, ali je istu informaciju kao i Romano potvrdio i Muhamed Buhafsi, još jedan od ljudi upoznat sa dešavanjima iz transfer svijeta.

poketino-totenhem

Tomas Tuhel je otpušten u četvrtak, a prvi je o tome izvjestio Bild i novinar Kristijan Falk. Još uvijek nije poznato zbog čega je tačno Tuhel otpušten, tim prije što je vodio PSŽ do finala Lige šampiona ove godine.

Nejmar, Kilijan Mbape i ekipa su u finalu poraženi od Bajern Minhena, a Tuhel i PSŽ nisu dobro startovali u Ligi 1 ove sezone. U domaćem prvenstvu Parižani zauzimaju treće mjesto iza Liona i Lila, ali sa samo bodom zaostatka u odnosu na prva dva tima.

Poketino je bio slobodan od prošle jeseni, kada je dobio otkaz u Totenhemu. Njega je na klupi londonskih “pjevaca” zamjenio Žoze Murinjo.

Zanimljiva paralela je i to što je Poketino prije otkaza vodio Totenhem do finala Lige šampiona, poput Tuhela sa PSŽ-om sada. Takođe je, opet kao i Tuhel, u sezoni koja je uslijedila, loše startovao u domaćem prvenstvu.