Delfinima ostaje borba za bronzu

srbija-hrvatska1
picture source: https://news.burina.net

Jedna od najboljih ekipa svijeta više nije šampion svega.

Selekcija Srbije podbacila je u sinoćnjem polufinalu, a reprezentacija Hrvatske je rezutatom 11:12 otišla u borbu za svjetsko zlato.

Delfini su se borili žestoko , ali je taktika Ivice Tucaka bila kobna po tim Srbije. Naime, Hrvatski vaterpolisti imali su jedan zadatak – da spriječe najboljeg igrača svijeta Filipa Filipovića da ubaci loptu u mrežu, što im je i uspjelo .

Prije svega, želeo bih da čestitam reprezentaciji Hrvatske, zaslužili su da pobjede, nisu posustajali nijednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspjeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo da prihvatimo.– rekao je Filip FIlipović.

Andrija Prlainović slavio je sa 6 pogodaka i nekoliko ključnih dodavanja i odbrana. Vješto se borio sa Sandrom Suknom, ali se veća razlika od 1 nije mogla prirediti.

Srbija je 7 puta dolazila do vođstva, međutim nakon svake njihove akcije Hrvatska je izjednačavala rezultat.

srbija-hrvatska

Kada je Ante Vukičević pogodio za 10:11, bilo je očigledno da se Delfini neće lako snaći u ovoj situaciji.

Dušan Mandić ponudio je izlaz golom za 11:11, ali su Barakude postavile konačan rezultat. Marko Joković je smanjio šanse Delfinima i dao gol za 11:12. Naredni napadi im nisu pomogli i vaterpolisti Srbije su nakon 1.454 dana na vrhu doživjeli poraz.

 – Dekoncentracija, nedovoljna koncentracija u situacijama šest na šest… stavljanje igrača, dva gola sa dva metra… To je razlog večerašnjeg poraza. – izjavio je Andrija Prlainović nakon utakmice.

– Igramo sa Grčkom i imamo snage da osvojimo tu medalju, koja bi nam dosta značila. – dodao je Prlainović.

Selekcija Dejana Savića igraće u subotu, 29. jula u 15h, duel protiv Grčke gdje će se boriti za bronzanu medalju i nastavak serije osvojenih odličja, započete još 2014.