Protest frizera zbog igrača Bundeslige

GermanySoccerBundesliga
picture source: https://www.winnipegfreepress.com

Njemački frizeri protesovali su zbog toga što fudbaleri u njemačkim klubovima izgledaju sumnjivo dobro podšišani u sred lokdauna koji je na snazi u Njemačkoj.

Nacionalno udruženje frizera i brica objavilo je otvoreno pismo predsjedniku Fudbalskog saveza Njemačke Fricu Keleru u kome navode da vjeruju da su mnogi fudbaleri nedavno podšišani iako su frizerski saloni zatvoreni od 16. decembra.

U Njemačkoj su na snazi stroge restrikcije oko posjećivanja domaćinstava za vrijeme najnovijeg zaključavanje zbog pandemije korona virusa što mnogim građanima ne ostavlja ništa drugo nego da biraju između zaraslog izgleda ili svojeručnih neravnih dotjerivanja.

Udruženje je navelo da je vidjelo igrače sa doteranim razdjeljcima, podšišanom kosom na vratu i zulufima na nekoliko milimetara sa jasnim obrisima, što samo mogu da urade profesionalni frizeri sa profesionalnom opremom.

Udruženje navodi da djelovanje fudbalera ohrabruje ljude da ubjeđuju brice da ih tajno šišaju u vrijeme kada mnogi frizeri gube veliki dio ili sve svoje prihode.

Raste bijes prema savršeno ošišanim fudbalerima i kao posljedica toga prema pozivima od klijenata koji pokušavaju da ubjede frizere da rade na crno i krše propise, na primjer sa kućnim posjetama”, navelo je udruženje.