Crno-bijeli kompletni u Rusiji

kk partizan
picture source: https://www.facebook.com/bcpartizan

U jednom trenutku se putovanje košarkaša Partizana u Rusiju na meč trećeg kola Top 16 faze Evrokupa protiv Lokomotive koje se igra sutra, ozbiljno dovelo u pitanje, pošto je zbog pojave virusa korona u redovima crno-bijelih otkazana nedeljna utakmica sa FMP u ABA ligi.

Međutim, poslije dodatnih testiranja, nije potvrđeno prisustvo virusa kod igrača, pa se tako ekspedicija “parnog valjka” u punom kapacitetu, poslije jučerašnjeg prepodnevnog treninga, direktno iz dvorane “Ranko Žeravica” uputila ka aerodromu “Nikola Tesla” gdje je uhvatila let za Moskvu.

Preko glavnog grada stigli su u Krasnodar, grad na samom jugu evropskog dijela Ruske Federacije i dom košarkaša Lokomotive. U hotel je trebalo da se smjeste nešto malo pre 1:00 čas po ruskom vremenu.

Pred izabranicima Saše Filipovskog je izuzetno bitan duel koji umnogome može odrediti dalji rasplet grupe F. Ruski predstavnik je doživio dva poraza u dosadašnjem toku top 16 faze i bez ikakve sumnje će “proliti krv” za ovu pobjedu, ne bi li sačuvao šanse za plasman u četvrtfinale.

Crno-bijeli, sa druge strane, u meč ulaze deficitarni na poziciji organizatora igre, ali dovoljno odmorni da u Krasnodaru naprave podvig zlata vrijedan.