Inter i Roma traže riješenje

Sanchez-dzeko
picture source: https://romapress.net

Prije dva dana su održani pregovori između Intera i Rome kako bi dogovorili razmjenu u kojoj bi Edin Džeko došao u Milano, a Aleksis Sančez put Rima.

Nakon što je Džeko ušao u sukob s Fonsekom i upao u nemilost portugalskog trenera, ponovo je aktivna priča o odlasku  reprezentativca BiH sa Olimpika i ponovo je u centru pažnje Inter.

Sada se ipak spominje razmjena igrača do kraja sezone, u kojoj bi Inter Romi poslao Sančeza, a Edin bi obukao dres Intera i borio bi se sa titulu u Seriji A.

Dvije zvijezde zarađuju otprilike 7,5 miliona eura po sezoni, ali postoji jedna velika razlika, jer je Aleksis Sančez stigao iz Mančester Junajteda i zbog toga je imao koristi od porezne olakšice za talente koji su pristigli iz inostranstva.

To znači da je razlika između bruto troškova plata Džeke i Aleksisa Sančeza otprilike tri miliona eura, a stvar je u tome što Inter nema namjeru platiti tu razliku, pa se sada ključnim čovjekom smatra 21-godišnji italijanski fudbaler Andrea Pinamonti, kojeg bi Inter uključio kao dio paketa i koji bi sa Čileancem otišao u Romu.

U narednih par dana Inter i Roma pokušat će da pronađu zajedničko rješenje.