Federer se vraća na teren!

Švajcarski teniser Rodžer Federer će poslije 13 mjeseci ponovo izaći na teren, a mjesto za povratak je izabrao ATP 250 turniru u Dohi.

– Dugo sam razmišljao kada i gdje da se vratim. Australija je bila malo prerano zbog mog koljena – rekao je on za švajcarske medije.

Federer nije propuštao Australijan open od 1998. godine, pa mu je posebno teško palo što je morao da preskoči prvi Grend slem.

– To boli. To je jedno od mjesta na kojima najviše volim da igram. Želio sam da se vratim na manji turnir, tako da nisam bio u potpunosti u fokusu za Melburn, treba mi turnir gdje je stres malo manji – razjasnio je Federer.

On je prošle godine imao dvije operacije kolena, ima 39 godina i razumljivo je da mu je potrebno vrijeme da vidi kako će tijelo reagovati na takmičarski ritam.

– Igrao bih doživotno. Želim ponovo da slavim velike pobjede. I za to sam spreman da idem dugim, teškim putem – kaže Rodžer, koji planira da se okuša i na šljaci, a planira da igra i Vimbldon i Olimpijske igre, ukoliko koljeno prođe prve testove.