Srbija u borbi za polufinale – Đoković i Zverev u centru pažnje

Foto Profimedia

Srbija će igrati protiv Njemačke u direktnom duelu za plasman u polufinale na ATP Kupu. U prvom kolu je Srbija savladala Kanadu poslije preokreta, pošto je Lajović izgubio prvi meč od Raonića, a zatim je Novak Đoković prvo dobio meč protiv Šapovalova, da bi zatim u dublu sa Krajinovićem donio pobjedu Srbiji.

Sada Srbiju očekuje težak duel protiv Njemačke. Oni nisu lako preskočili Kanadu, pošto su oba meča bila napeta. Jan Lenard-Štruf je iznenadio Miloša Raonića i savladao ga poslije dva taj-brejka, što je bilo neočekivano, uzimajući u obzir kako je Raonić dobro odigrao protiv Lajovića u prvom meču u Melburnu.

Na teren su zatim izašli Aleksandar Zverev i Denis Šapovalov i viđena je velika borba. Zverev je slavio poslije preokreta sa 6:7, 6:3, 7:6 i poslije 2 sata i 53 minuta borbe donio pobjedu Njemačkoj. Na kraju je slavio i dublu Dijez/Polanski za maksimalnih 3:0 za Njemačku.

Sada slijedi odlučujući duel Srbije i Njemačke, koji je na programu u četvrtak uveče od ponoći po našem vremenu. Prvi će na teren Dušan Lajović i Jan-Lenard Štruf. Nijemac je trenutno 37. teniser svijeta i 11 mjesta je ispod tenisera iz Stare Pazove.

Kada se završi taj meč, slijedi prava poslastica za sve ljubitelje tenisa. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odmjeriće snage sa sedmim teniserom svijeta Aleksandrom Zverevom.

Đoković je na posljednja tri meča lako savladao Zvereva, računajući Adrija tur u Beogradu, dok je jedina pobjeda Zvereva nad Đokovićem u posljednjih šest godina došla 2018. godine u finalu Završnog Mastersa, kada je Nijemac osvojio najveću titulu u karijeri. Novak je veliki favorit, ali ne bi trebalo gledati na to kao siguran bod.

Ako Srbija pobijedi u oba meča, trebalo bi očekivati Ćaćića i Krajinovića u dublu. Ako dubl bude odlučivao o prolazu, tu ćemo sigurno gledati Đokovića i Krajinovića, kao i protiv Kanade.

(B92)