Novi dabl-dabl Jokića, tripl-dabl Lebrona – Lejkersi “razbili” Denver

Foto Profimedia

Los Anđeles Lejkersi savladali su Denver Nagetse rezultatom 114:93. Nikola Jokić odigrao je možda i najslabiji meč ove sezone, iako je upisao novi dabl-dabl i nastavio seriju. Postigao je 13 poena, uz šut iz igre 6/16 i 1/2 sa linije penala. Dodao je 10 skokova i 6 asistencija.

Denver je vodio protiv Lejkersa poslije prve četvrtine i na poluvremenu. Bolje su otvorili utakmicu, odigrali su odličnu drugu četvrtinu za razliku od nekih prethodnih utakmica i u Los Anđelesu su na poluvremenu imali +12. Ipak, odigrali su katastrofalnu treću četvrtinu, u kojoj su Lejkersi dodali gas i nisu stali. Denver je i pored toga uspio da održava prednost, ali se onda desila nevjerovatna stvar.

Denver poslednjih pet minuta treće četvrtine nije postigao nijedan jedini poen. Lejkersi su napravili seriju 15:0 i sa +8 ušli u poslednjih 12 minuta. Lejkersi su nastavili u istom ritmu i brzo je bilo +15 na pet minuta do kraja, pa je jasno da je meč riješen.

Lebron Džejms vodio je Lejkerse do pobede sa 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Šruder je dodao 21, Horton-Taker 17, a Entoni Dejvis i Herel po 13 poena. Kod Denvera je Marej bio najefikasniji sa 20 poena.

Monte Moris imao je 16, a Džamajkl Grin 13 poena.

(B92)