Đere nemoćan protiv Nadala, Rafa rutinski do drugog kola

Foto Profimedia

Srpski teniser Laslo Đere nije uspio da napravi iznenađenje i poražen je od Rafaela Nadala na startu Australijan opena. Đere je izgubio maksimalnim rezultatom, po setovima 6:3, 6:4, 6:1 i tako postao prvi srpski igrač koji je završio učešće na turniru u Melburnu.

Prije njega trijumf je ostvario Filip Krajinović nad Robinom Haseom, dok su u ponedjeljak dalje prošli Nina Stojanović, Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Đere nije odigrao na nivou na kojem ume, a iako brzi beton nije njegova omiljena podloga, očekivalo se da malo više namuči rovitog Španca.

Nadal je u Australiju stigao sa povredom leđa zbog koje nije nastupao na ATP kupu, ali je okršaj sa Laslom počeo furiozno. Dobio je prva tri gema, potom poveo 5:1 i bilo je jasno da neće dozvoliti ni najmanje probleme. Momak iz Sente se konstantno mučio na svom servisu, dozvoljavao veliki broj brejk prilika i jednu od šest u drugom setu je iskoristio “bik sa Majorke”.

Imao je veliku priliku Đere da zakomplikuje drugi set, pošto je propustio tri brejk lopte u gemu u kojem je protivnik servirao za 2-0. Nije uspio i, kada je šampion iz 2009. godine došao do drugog seta, slomio je otpor trenutno 56. tenisera na ATP rang-listi.

Nešto kasnije je dobio i posljednji poen u meču i posao završio za nešto manje od dva sata igre. Nadal bi i u drugom kolu mogao da igra sa srpskim predstavnikom, pošto čeka pobjednika meča Viktor Troicki – Majkl Mo.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, igra se za nagradni fond od 80 miliona australijskih dolara, a titulu brani Novak Đoković.