Možda medicinsko osoblje može da napravi čudo

Foto Profimedia

Mediji osluškuju vijesti iz Melburna da li će Novak Đoković biti spreman za duel osmine finala Australijan opena. Sada se povodom svega oglasio čuveni doktor Dejvid Čao. Čao je poznat u svijetu sporta kao izuzetno priznat ljekar. Prije 20 godina bio je glavni doktor NFL ekipe San Dijego, a tokom bogate karijere vodio je računa o velikom broju igrača iz NBA lige, kao i iz NHL, MLB, MLS i NFL liga.

On kaže da se povreda koja muči Đokovića najbolje sanira kada čovjek miruje i da će biti potrebno čudo pa da prvi teniser svijeta izađe na megdan Milošu Raoniću.

– Morate misliti da će biti teško igrati efikasno kroz jedan teniski meč, s obzirom na potrebnu pokretljivost i rotaciju. Možda medicinsko osoblje može da napravi čudo prije sljedećeg duela – napisao je na Tviteru doktor Čao.

Direktor turnira Kreg Tajli je na raspored mečeva za nedjelju uvrstio i prvog igrača planete.

Podsjećamo, da je Đoković tokom meča sa Tejlorom Fricom doživeo povredu. Nije htio da preda meč, izdržao je, pobijedio, ali njegov nastup u nastavku prvog Grend slema u sezoni je pod velikim znakom pitanja.

Međutim, Tajli je odlučio da meč Novak Đoković – Miloš Raonić sutra bude posljednji na programu, pa se oni na terenu ne bi trebalo da nađu prije 10.30 časvova po srednjeevropskom vremenu.

Možda je direktor Australijan opena donio ovakvu odluku kako bi ostavio što više prostora Đokoviću za oporavak. Trener srpskog asa Goran Ivanišević je potvrdio da će Đoković propustiti današnji trening kako bi učinio sve da se oporavi i bude spreman za meč.